Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (četvrtak) od 20 sati igra protiv Grčke prvi meč pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. I ovaj sutrašnji, kao i susret u subotu od 17 sati igrat će se u Cazinu, u dvorani JU Sportski centar “Salih Omerčević”. Tehnički organizator oba susreta je predsjednik Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona Emir Dautović, inače i član Upravnog odbora RSBiH. U razgovoru za zvaničnu web-stranicu Rukometnog saveza BiH gospodin Dautović ističe da je Cazin spreman za oba meča.

  • Rukomet je dio mene i čast mi je da će reprezentacija igrati ovdje u Cazinu. Što se tiče nas kao organizatora meč može početi danas, jer je sve spremno, kada je riječ o tim tehničkim detaljima. Očekujemo dobru igru rukometašica, nadam se da će se iz teške situacije ispričati lijepa priča. Veliki doprinos samoj organizaciji dali su Grad Cazin i Vlada Unsko-sanskog kantona, tako da smo ponostni što će reprezentacija igrati ovdje, kaže Dautović.

Nažalost, u sutrašnjem susretu neće biti popunjene obje tribine.

  • Puno dvoranu nećemo imati, zbog tehničkog problema jer nisu postavljene stolice na jednoj od tribina, pa ćemo imati gledaoce samo na jednoj tribinu, što je negdje oko 1.000 gledaca. Žao mi je što nije gotovo, ali ne smijemo puštati navijače na tu drugu tribinu, osim ako na tehničkom sastanku ne dobijemo dozvolu da na toj tribini mogu biti članovi navijačke grupe BH Fanaticos, ali to je i dalje sve otvoreno, kazao je Dautović i na kraju dodao:
  • Ono što je najvažnije za mene lično najvažnije – jeste da bi bili dobro da ovo bude početak lijepe priče, da Cazin bude kotačić u pokretanju dobrih stvari za ženski reprezentativni rukomet. Važno bi bilo da se stvori kontinuitet okupljanja, a ne da sa okupljamo svake dvije godine i da budemo sretni što smo se okupili.

Other Articles

Translate »