U meču 2. kola EHF Lige Evrope šampion Bosne i Hercegovine RK Izviđač je poražen od superjake njemačke ekipe Fuchse Berlin sa 22:34.

Na startu je naš šampion vodio sa 3:2 i 4:3, a onda su gosti preokrenuli i u 16. minuti poveli sa 10:6. Ipak, Izviđač se nije predao, nego se do kraja poluvremena u potpunosti vratio u meč i na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom 13:13, prenosi Sport1.

U prvih 15 minuta drugog dijela gosti su se uspjeli odlijepiti na pet razlike, a na osam minuta do kraja odlaze i na plus devet (19:28). Do kraja meča iskusniji igrači Fuchsea koriste svaku priliku za lagani gol i na kraju slave sa ubjedljivih 12 razlike (34:22), ali je naš šampion ostavio jako dobar utisak u ovom susretu, s obzirom na to da se radi o trenutno najboljoj ekipi u najjačoj ligi svijeta Bundesligi.

Najefikasniji u redovima Fuchsea bio je Danac Mathias Gidsel sa sedam pogodaka, a po pet su postigli Jerry Tolbring, Lase Bredekjaer Andersson i Mijajlo Marsenić. Kod Izviđača Diano Ćeško je postigao pet, Mihael Bebek četiri, Filip Odak, Edvin Dželilović i Ivano Pavlović po tri gola.

Po jednom su se u strijelce upisali Zvonimir Lukenda, Matej Ljubić, Matej Šimić i Marijan Šaravanja. Haris Suljević je sakupio šest, a Aldin Alihodžić četiri odbrane.

Other Articles

KLUBOVI
REGISTRACIJE 26.10.2023.
Translate »