Rukometaši Vogošće i Slobode oprostili su se od nastupa u EHF Cupu za sezonu 2023/24. Jedini preostali bh. predstavnici su ispali u osmini finala trećeg po snazi evropskog takmičenja. Vogošćani su i u drugom meču poraženi od prvog favorita ovog takmičenja rumunskog Minaura Baia Mare. Nakon što su Rumuni u prvom meču slavili sa 36:26, u Vogošći su pobijedili sa 34:25. Andrei Vlad Pop je predvodio goste sa sedam pogodaka, a golmani su sakupili 19 odbrana – Terekhov 9 i Al-Khafadji 10. Kod Vogošće je Kerim Semić postigao sedam pogodaka, a Haris Đapo je dodao četiri. Stefan Trapara je imao 11 odbrana, a Kenan Mutapčić je dodao dvije.

Nakon što je u prvom meču poražena sa 15:19 na domaćem terenu, Sloboda je i u revanšu poražena od Krke, a bilo je 29:26 za slovenačku ekipu. Reprezentativac BiH Marko Majstorović je bio najefikasniji kod Krke sa devet pogodaka, a Luka Muhić je dodao šest. Golman Jure Blažević je sakupio 15 odbrana. Aleksandar Kurteš je bio najefikasniji kod Slobode sa pet pogodaka, a Mirko Mišetić i Marino Gabrieri su dodali po četiri. Goran Anđelić je sakupio 11 odbrana, a Berzad Demirović dvije.

Foto: Jasmin Duvnjaković/Sport1

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »