U velikom derbiju 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše Borac i Sloboda su podijelili bodove odigravši 22:22.
Najefikasniji u timu Borca sa šest golova bio je Bjelorus Andrej Klimavec. Na golu domaćeg tima briljirao je Nebojsa Grahovac sa 10 odbrana. U ekipi crveno-crnih istakao se Mario Pavlak sa devet pogodaka, a slijede ga Marino Gabrieri i Luka Knežević sa po četiri gola.

Remi je viđen i u Trebinju, gdje je Leotar odigrao neriješeno sa Slogom (28:28). Najefikasniji kod domaćina bili su Vladimir Stanković i Marko Parežanin sa po šest pogodaka. Kod Sloge je Stanko Stanković postigao devet golova.

Aktuelni prvak Izviđač je kao gost savladao Čapljinu sa 31:25. Edvin Dželilović je za skaute postigao 10 pogodaka, a Diano Ćeško je dodao šest. Kod Čapljine je Lovro Krešić pogađao osam puta.

U Zenici rukometaši Čelika nisu željeli izaći na parket protiv Konjuha, pošto im nisu isplaćene plate. Taj će meč je prvobitno registrovan 10:0 za tim iz Živinica, ali su potom svi rezultati Čelika izbrisani, jer su prema propozicijama Zeničani izbačeni iz lige, pošto im je ovo drugi neodigrani meč od početka sezone. Zeničani neće moći igrati elitni rang bh. rukometa naredne tri sezone.

Gračanica je na svom terenu deklasirala Čapljinu sa 36:23. Omer Mehmedović je postigao devet Halil Šahdanović je dodao osam golova kod Gračanice. Emsad Pušilo je za goste postigao šest pogodaka.

Hercegovina je na svom parketu pobijedila Maglaj sa 36:33. Amer Šahinović je bio najefikasniji kod pobjednika sa 10 pogodaka, a kod Maglaja je Edo Mehinagić postigao osam.

U posljednjoj utakmici 8. kola rukometaši Vogošće su kao gosti pobijedili ekipu Krivaje sa 27:25. Elis Memić je predvodio Vogošćane sa devet pogodaka, a Bekir Čordalija je imao 12 odbrana. Kod Krivaje je Amar Amitović postigao devet golova. Golman Krivaje Berzade Demirović je sakupio 19 odbrana.

Rezultati 8. kola BH Telecom PLBiH za rukometaše: Hercegovina – Maglaj 36:33, Borac m:tel – Sloboda 22:22, Leotar – Sloga 28:28, Gračanica – Goražde 36:23, Čapljina – Izviđač 25:31, Krivaja – Vogošća 25:27. Slobodna ekipa: Konjuh.

Poredak: Borac 11 bodova, Vogošća 10, Gračanica 9, Izviđač 9, Leotar 9, Konjuh 9, Krivaja 9, Sloga 7, Sloboda 6, Maglaj 6, Hercegovina 4, Goražde 3, Čapljina 0.

Other Articles

Translate »