Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu od 17 sati u Cazinu igra revanš protiv Grčke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Zmajice trebaju stići zaostatak iz prvog meča u četvrtak, kada je Grčka slavila sa 23:21. U razgovoru za zvaničnu web-stranicu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine naš pivot Damljana Bošnjak ističe da su saigračice i ona zadovoljne zalaganjem na terenu.

  • Zadovoljne smo zalaganjem svih djevojaka na terenu, ali ne i krajnjim ishodom utakmice. Jer smo zbog nedostatka iskustva i koncentracije prokockali veliku šansu.
    Očekujemo da ćemo popraviti ovo sve već sutra, da ćemo dati 200 posto od sebe i uz podršku publike i sjajne atmosfere u Cazinu, doći do pobjede i prolaza u grupnu fazu kvalifikacija, kaže Damljana Bošnjak, koja je još jednom pohvalila atmosferu u Cazinu.
  • Atmosfera je stvarno na vrhunskom nivou, tako da ne sumnjamo da će i sutra tako biti, kaže naša rukometašica.

Ona nastupa za španski klub Sporting la Rioja i ističe da je jako zadovoljna kako se sve odvija u klupskoj karijeri.

  • Što se Španjolske tiče,jako sam sretna jer sam dobila ovakvu šansu da se oprobam u tamošnjoj ligi. Stvarno sam jako zadovoljna sa klubom, treninzima i sa saigračicama. Za sada ne bih ništa mijenjala. Želim da nastavim da radim i da napredujem. Smatram da dosta mogu naučiti ovdje u Španjolskoj i u klubu u kojem se trenutno nalazim, zaključila je Damljana Bošnjak.

Other Articles

NOVOSTIREPREZENTACIJA
Translate »