jabuka.tv

U derbiju prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice aktuelne prvakinje igračice Gruda su savladale banjalučki borac rezulatom 32:24. U prvoj polovini prvog dijela igralo se izjednačeno, gošće su imale malu prednost, ali je onda uslijedio preokret Gruđanki, koje su do odmora napravile razliku od sedam goloa (18:11). U nastavku meča domaće igračice su sačuvale prednost i nisu dozvolile gošćama da se približe. Jovana Ilić postigla je sedam pogodaka za Grude, a Lea Bošnjak dodala je šest. Kod Banjalučanki je najefikasnija bila božana Ćutković sa pet pogodaka.

U drugom derbiju kola Hadžići su pobijedili Izviđač rezultatom 32:30. Na poluvremenu je bilo 15:15, a u nastavku meča domaća ekipa je uspjela da prelomi u svoju korist. Domaće je do pobjede vodila Sara Blečić sa osam pogodaka, dok su Adna Halebić i Dejana Kulić dodale po sedam. U taboru Izviđača Elena Cipetić je postigla sedam pogodaka, a Katarina Prskalo i Ana Petrović su dodale po šest.

Krivaja je u Zavidovićima dočekala novajliju u ligi Slogu 2013 i slavila rezultatom 34:27. Tim iz Zavidovića do pobjede je predvodila Adnana Latifović sa sedam pogodaka, a šest je dodala Amna Mehinagić. U redovima Sloge Aida Abazović i Zahida Zajmović postigle su po pet pogodaka.

Na Ilidži su domaće rukometašice odigrale neriješeno 27:27. Ena Kostić je kod Ilidže postigla sedam pogodaka, a Jovana Gavrilović kod gošći devet.

Rezultati 1. kola BH Telecom Premijer liga za rukometašice

Grude – Borac 32:24

Hadžići – Izviđač 32:30

Krivaja – Sloga 2013 34:27

Ilidža – Katarina 27:27

NEDJELJA

Zrinjski – Jedinstvo

SLOBODNA EKIPA

Mira

Other Articles

Translate »