U derbi-susretu BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše Izviđač je lakše od očekivanog pobijedio ekipu Slobode sa 33:24. Na
poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 16:12. U drugom poluvremenu skauti su u 40. minuti imali plus sedam na svom kontu (22:15) i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Mladen Bošković s osam pogodaka bio je najefikasniji u redovima Izviđača. Milan Vukšić, Miloš Kos i Ivano Pavlović bili su uspješni po pet puta. U taboru Slobode Benjamin Čičkušić je pogađao pet puta.
U drugom derbiju kola Leotar je nakon preokreta pobijedio Gračanicu sa 28:25. Na poluvremenu su gosti vodili sa 14:11, ali je u nastavku domaći tim preokrenuto i došao do pobjede.

Vladimir Stanković je postigao osam pogodaka za Leotar, a Ajdin Smajilbegović je dodao sedam. Kod Gračanice Azer Musić je pogađao sedam puta.

Aktuelni šampion Borac je i dalje bez gostujuće pobjede, a Banjalučani su poraženi od Krivaje sa 30:33. Eldar Mehić i Amar Amitović su bili najbolji kod Krivaje sa po
šest pogodaka. Kod Borca je Miloš Nježić pogađao 12 puta.

Iskra je savladala Bosnu iz Visokog sa 31:29. Domaće je do pobjede vodio Jovan Todorović sa osam pogodaka, dok je Amir Bostan dodao sedam. Kod Bosne je Emrah Jamaković postigao devet golova.

Vogošća je stigla do ubjedljive pobjede protiv Kaknja, a slavila je rezultatom 38:21. Medin Šestan je za Vogošću postigao osam, a Adnan Isaković je dodao sedam golova. U redovima Kaknja Benjamin Hrustić je pogađao pet puta.

Konjuh je na domaćem terenu pobijedio Maglaj sa 25:22 i to nakon preokreta, jer su gosti vodili sa 13:12 na poluvremenu. Kenan Hadžiavdić je postiao pet golova za Konjuh, a Arsenije Bubić i novajlija Aid Selimović su dodali po četiri. Kod Maglaja je Haso Ćosić pogađao pet puta.

Hercegovina je stigla do druge pobjede u sezoni, a svladala je dobojsku Slogu sa 26:21. Branko Karanović, Darko Dragović i Vladimir Tomić su postigli po četiri gola za Hercegovinu. U redovima Sloge Dušan Miličević je pogađao sedam puta.

Ekipa Goražda je stigla do prve pobjede, a savladala je Gradačac sa 38:27. Tarik Žiga je postigao 10, a Dinko Dedović je dodao devet golova za Goražde. Kod Gradačca su Kerim Torlaković, Luka Karanović i Luka Đorđević postigli po pet golova.

Rezultati 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše:

Leotar – Gračanica 28:25

Iskra – Bosna Ekonergija 31:29

Izviđač CO – Sloboda 33:24

Vogošća – Kakanj 38:21

Krivaja – Borac m:tel 33:30

Konjuh – Maglaj 25:22

Hercegovina – Sloga 26:21


Goražde – Gradačac 37:28

Other Articles

Translate »