U derbiju 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše Vogošća je kao gost pobijedila Slobodu sa 33:31.

Benjamin Čičkušić sa 10 pogodaka bio je najefikasniji akter utakmice, a u redovima Slobode, pored njega, istakli su se Edo Mehinagić sa pet, te Njegoš Đukić i Anes Bečić sa po četiri gola. Kod Vogošćana najefikasniji su bili Ibro Jelačić i Elis Memić sa po šest golova.

Na vrhu tabele su i dalje Izviđač i Leotar, koji su neporaženi nakon šest kola. Izviđač je kao gost pobijedio visočku Bosnu sa 39:30. Ekipu trenera Tonija Čoline do pobjede je vodio Ivano Pavlović sa 10 pogodaka, a Zvonimir Lukenda je dodao pet. U redovima Bosne Enes Skopljak je postigao osam, a Vražalić Faruk je dodao sedam golova.

Leotar je na domaćem terenu pobijedio Iskru sa 42:39. Najefikasniji u redovima Trebinjaca bio je Vladimir Stanković sa 11 golova, a Aleksandar Milojević i Marko Parežanin su dodali po osam. U redovima Iskre Miloš Čekić je pogađao 10 puta.

Aktuelni šampion Borac savladao je Konjuh sa 26:25. Amar Gračić je postigao osam golova, a kod Konjuh je Almir Osmanhodžić pogađao sedam puta.

Gračanica je pobijedila Gradačac sa 36:27, a najefikasniji je bio Adnan Tufekčić sa šest golova. Kod Gradačca je Luka Đorđević postigao isti broj golova.

Maglaj je na domaćem terenu nadigrao Hercegovinu, a slavio je 41:34. Amar Kendić je bio najefikasniji sa 11 golova, dok su kod Hercegovine Vladimir Tomić i Edin Bašić postigli po šest golova.

Krivaja je kao gost pobijedila Kakanj sa 39:26. Deni Velić i Eldar Mehić su postigli po sedam pogodaka. U redovima Kaknja Benjamin Hrustić je bio precizan osam puta.

Dobojska Sloga je pobijedila ekipu Goražda sa 38:32. Radomir Stojanović i Vladan Đurđević su postigli po devet goova. U redovima Goražda Haris Jamak je pogađao šest puta.

Rezultati 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH

Gračanica – Gradačac 36:27
Sloga – Goražde 38:32
Maglaj – Hercegovina 41:34
Borac m:tel – Konjuh 26:25
Kakanj – Krivaja 26:39
Sloboda – Vogošća 31:33
Bosna Ekoenergija – Izviđač CO 30:39
Leotar – Iskra 42:39.

Other Articles

KLUBOVINOVOSTI
NAJAVA: Derbi kola u Tuzli
KLUBOVINOVOSTI
Translate »