U derbiju 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac m:tel je na domaćem terenu pobijedio Vogošću sa 29:24 i tako joj nanio prvi poraz u sezoni. Najefikasniji u redovima Borca bio je Nikša Petrović sa sedam pogodaka, a Miloš Nježić je dodao gol manje. U redovima Vogošće Elis Memić je postigao šest, a Ibro Jelačić pet pogodaka.

Nakon ovog kola na vrhu tabele su Leotar i Izviđač, jedina dva tima, koji i dalje nemaju poraza. Leotar je u ovom kolu gostovao visočkoj Bosni, a konačan rezultat glasio je 26:26. Najefikasniji kod Trebinjaca bio je Vladan Arizanović sa šest pogodaka, dok su kod Bosne po pet postigli Enes Skopljak i Adnan Balta.

Izviđač je kao gost pobijedio ekipu Kaknja sa 37:21. Skaute je predvodio Luka Bubalo sa osam golova, a Zvonimir Lukenda i Berin Keso dodali su po pet. U redovima Kaknja Benjamin Hrustić je postigao 14 pogodaka.

Dobojska Sloga upisala je prvu pobjedu u sezoni, a na svom terenu je pobijedila ekipu Konjuha rezultatom 26:25. Nemanja Peštić postigao je sedam pogodaka za Slogu, a Dušan Miličević dodao je pet. U redovima Konjuha Almir Osmanhodžić je bio najefikasniji sa 10 pogodaka.

U komšijskom derbiju Maglaj je pobijedio Krivaju sa 32:25. Nedim Hadžić je postigao osam, a Damir Kadrić sedam pogodaka za Maglaj. U redovima Krivaje Amar Amitović je pogađao sedam puta.

U Tuzli su Sloboda i Iskra odigrale neriješeno, a konačan rezultat glasio je 30:30. U redovima Sloboda Alen Ovčina, Luka Bajraktarević i Anes Bečić su postigli po šest pogodaka. U redovima Iskre Jovan Todorović je pogađao sedam puta.

Gračanica je nadigrala Goražde sa 42:30. Azer Musić je bio najefikasniji sa sedam pogodaka, a Halil Šahdanović je dodao šest. U redovima Goražda Tarik Žiga je postigao 10 golova.

Gradačac je na domaćem terenu pobijedio ekipu Hercegovine iz Nevesinja rezultatom 29:28. Edvin Dželilović je postigao sedam pogodaka za domaće, a kod Hercegovine je Nemanja Ivanović pogađao šest puta.

Rezultati 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše

Gračanica – Goražde 42:30
Gradačac – Hercegovina 29:28
Sloga Doboj – Konjuh 26:25
Maglaj – Krivaja 32:25
Borac m:tel – Vogošća 29:24
Kakanj – Izviđač CO 26:37
Sloboda – Iskra 20:30
Bosna Ekonergija – Leotar 26:26.

Other Articles

Translate »