Golmanica ženske seniorske reprezentacije naše zemlje i njemačke ekipe Halle-Neustadt Anica Gudelj najbolja je rukometašica Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23, u izboru Rukometnog saveza BiH. U našem prvom izboru Anica Gudelj je ostvarila ubjedljivu pobjedu.

Stručni žiri u sastavu trenera prvih šest ekipa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice: Zlata Zubac (Grude), Alma Čehajić Hadžović (Hadžići), Nikola Bijelić (Borac), Adi Bašić (Krivaja), Marija Bilić (Izviđač), Mira Jošanović (Knežopoljka) je glasao po sistemu 3, 2, 1 u bodovima. Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovu kojih je glasao posljednji član žirija publika. Bodovanje glasova publike se vršilo po sistemu 7, 3, 1 i na osnovu njega najviše bodova je osvojila Armina Isić, što je “proguralo” na drugo mjesto.

Anica Gudelj iza sebe ima sjajnu sezonu u njemačkoj Bundesligi. Anica je druga najbolja golmanica lige sa 245 odbrana, a ispred nje je golmanica drugoplasiranog Thuringera Nicole Roth. Upravo su Anicine odbrane bile presudne da Halle-Neustadt sačuva status prvoligaša. I u dresu reprezentacije BiH Anica je protiv Grčke u susretima pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pružila dvije sjajne partije.

Konačan poredak u izboru za najbolju rukometaši BiH/iz BiH:

Anica Gudelj (Halle-Neustadt) 16 bodova
Armina Isić (Toulon) 8
Desire Kolašinac (Kappel Windeck) 7
Vesna Tolić (Fuchse Berlin) 4
Karla Lovrić (Grude) 3
Ana Vrančić (PAOK) 3
Jovana Ilić (Grude) 2
Marija Gudelj (Halle-Neustadt) 1
Lara Stanić (Knežopoljka) 1

Other Articles

Translate »