Seniorska ženska rukometna reprezentacija Bosnei Hercegovine nije uspjela da pobijedi Kosovo u prvom našem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Selekcija Kosova slavila je sa 32:26. Pobjedom protiv BiH Kosovo je izborilo plasman u drugu fazu takmičenja, jer je sinoć sa 32:28 pobijedila domaćina turnira Belgiju.
U prvom poluvremenu smo sebi dozvolili previše tehničkih grešaka, pa je selekcija Kosova na odmor otišla sa šest golova prednosti (18:12). Na otvaranju drugog dijela Kosovo odlazi i na devet razlike, ali je naša selekcija uspjela na 15 minuta do kraja da smanji zaostatak na minus četiri, Kosovo je tada vodilo sa 26:22.
Imali smo u 49. minuti priliku za minus tri, ali smo izgubili loptu, pa je Kosovo povelo sa 28:23. Smanjili smo na 28:24, ali onda nismo iskoristili dva napada, te je Kosovo povelo sa šest razlike (30:24) na sedam minuta do kraja. Minutu kasnije Kosovo je povelo sa 31:24 i sve je bilo riješeno. Do kraja meča nismo uspjeli da se vratimo u meč i Kosovo je zasluženo slavilo.
Našu selekciju sutra od 16 sati očekuje duel protiv Belgije, koji će biti za prestiž, a ostaje nam žal što smo napravili veći broj tehničkih grešaka.
Najefikasnija u našem timu bila je Desire Kolašinac sa osam pogodaka, Matea Šumelj dodala je četiri, a Adelisa Hušić, Armina Isić i Mia Lugonjić dodale su po tri, Martina Pandža dva, a Azra Topčić, Jasmina Osmanović i Damljana Bošnjak po jedan gol. Martina Šumelj je sakupila pet, a Anisa Selimović četiri odbrane.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Leave a Reply

Translate »