U prvoj utakmici druge runde EHF Evropskog kupa rukometašice Borca poražene su od ekipa Dalmatinke u Pločama rezultatom 23:24. Dalamtinka je poluvremenu vodila sa 15:10, a na startu drugog dijela imala je i sedam golova prednosti (18:11). Ipak, Borac su uspio vratiti i izjednačiti na 23:23 u 59. minuti. Dalmatinka je povela sa 24:23, a Borac je imao posljednji napad, koji nije iskoristio i ostalo je 24:23 za domaću ekipu. No, ovaj rezultat svakako daje veliku nadu Banjalučankama da mogu do treće runde u revanšu za sedam dana na svom terenu. Dalmatinku su do pobjede vodile Renata Vladimir, Iva Bule i Ivona Trpevska sa po šest pogodaka. Kod Borca je Azra Letić postigla devet pogodaka, a Milana Railić dodala je pet, dok je Darjana Vukliš sakupila 18 odbrana, sa sjajnim procentom uspješnosti od 42.86 posto.

Nakon poraza u prvom meču sinoć (25:35), rukometašice Krivaje su i u revanšu poražene od JuRo Unireka iz Nizozemske. Večeras je bilo 30:27 za Unirek, a na poluvremenu 15:14. Meike van Splunter je predvodila Unirek do pobjede sa šest pogodaka, a Pien van der Geest, Esma Staal i Anna Buter dodale su po pet golova. Kod Krivaje je Azra Topčić postigla sedam pogodaka, Ajna Mačak dodala je šest, a Hena Ridžal i Amna Mehinagić po četiri gola. Krivaja se nakon ovog dvomeča oprostila od evropskih takmičenja.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Leave a Reply

Translate »