U prvoj utakmici 2. runde EHF Evropskog kupa aktuelne osvajačice Kupa Bosne i Hercegovine rukometašice Hadžića poražene su na gostovanju od Jagodine u Srbiji sa 22:34. Na poluvremenu je ekipa iz Srbije vodila sa 19:8. Domaće je do pobjede vodila Aneta Adžić sa devet pogodaka, dok je Sara Stefanoska dodala osam. Kod Hadžića Dejana Kulić je postigla sedam, a Anđela Stojanović, Amina Hadžiabdić, Sara Čahtarević i Adna Halebić su dodale po tri.

Revanš-susret igra se u nedjelju 13. oktobra od 19 sati u Hadžićima.

Rukometašice Krivaje su na domaćem terenu poražene od nizozemske ekipe Unirek JuRo rezultatom 25:35. Na poluvremenu je Unirek vodio sa 16:11.
Najefikasnija kod pobjedničke ekipe bila je Meike van Splunter sa osam pogodaka, a Anna Buter dodala je šest. Kod Krivaje je Azra Topčić postigla 11 pogodaka, a Vildana Bajrić i Nejla Maglajkić su dodale po tri.

Revanš se igra sutra od 19 sati, a i drugi susret će biti odigran u Zavidovićima.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Leave a Reply

Translate »