Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je pobjedu u 1. kolu EHF Championshipa, koji se igra u litvanskoj Klapeidi. Nakon sjajnog otvaranja i vodstva naše selekcije sa 6:2, Estonija se uspjela vratiti i doći do neriješenog rezultata na poluvremenu (8:8). U nastavku meča naš tim je većim dijelom imao prednost, a u posljednju minutu naš tim je ušao sa vodstvom od 20:19. Nakon još jedne odlične odbrane poveli smo sa 21:19, što je bio konačan rezultat meča. Igračica utakmice u našem timu bila je sjajna Amna Pidro sa 12 odbrana i procentom od 40 posto odbranjenih udaraca. Amna Mehinagić je postigla pet golova, Ljiljana Ćesto četiri, Zahida Zajmović i Amina Hadžiabdić po tri, Lea Bošnjak, Alena Latifović i Ema Majkić po dva.

U drugom kolu izabranice selektora Nikole Bijelića su poražene rezultatom 18:29 od selekcije SLovenije. Nakon prvog poluvremena, Slovenke su bile u prednosti od šest golova (8:14), da bi u nastavku potpuno opravdale ulogu favorita i došle do druge pobjede. Amna Pidro je opet bila naša najbolja igračica sa 17 odbrana. Ema Majkić je postigla šest, Alena Latifović i Amna Mehinagić po tri, Amina Hadžiabdić dva, a Azra Letić, Ljiljana Ćesto, Amina Bukvić i Ema Jareb po jedan gol. Naše mlade rukometašice u četvrtak od 18.45 protiv domaćina Litvanije igraju za prolaz u polufinale. Pobjeda nas vodi u samu završnicu.

Loše vijesti su da se prije prvog meča loše osjećala Milana Railić, te da se protiv Estonije povrijedila Zahida Zajmović, koja je slomila nos. Railić se možda i vrati protiv Litvanije, a za Zajmovićku je šampionat završen.

Other Articles

Translate »