Ivano Pavlović, koji je sa rukometašima Izviđača osvojio novu titulu šampiona Bosne i Hercegovine, najbolji je rukometaš Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Pavlović je slavio sa ukupno 50 bodova (43 boda od trenera i kapitena klubova u BiH i 7 od publike na Facebook stranici Rukometnog saveza BiH).

Drugo mjesto je osvojio Vladimir Stanković (RK Leotar) sa 29 bodova (28 od trenera i kapitena, te 1 od publika).

Na trećem mjestu je završio Diano Ćeško iz Izviđača sa 23 bodova (13 od trenera i kapitena te najviše od publike – 10).

Slijedi još jeddan igrač Izviđača Haris Suljević sa ukupno 14 bodova (9+5), a iza njega je Bekir Čordalija iz Vogošće sa 12 bodova (9+3).

Na šestom mjestu je Vladan Đurđević iz Borca sa 11 bodova, a slijede dva njegova saigrača sa po 9 bodova Andrej Klimavec i Nedim Hadžić.

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapitena (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja).

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »